Merle HafkampAdvocaat
T:  06 - 12 16 71 42

Merle Hafkamp is een oplossingsgerichte advocate gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht en ICT recht. Ze heeft ruime ervaring als procesadvocaat in inbreukzaken. Deze ervaring maakt haar een uitstekende sparringspartner in de adviesfase over een potentieel geschil en bij het geven van advies over bescherming (wereldwijd) van merken en vormgeving.

Haar specialisaties liggen op het gebied van het auteursrecht, merken- en modellenrecht, handelsnaamrecht, databankenrecht, oneerlijke handelspraktijken, privacy, licenties en domeinnaamrecht. Merle is analytisch sterk, schakelt snel en kan varen op haar sterk ontwikkelde strategische gevoel.

Merle begon haar carrière als juriste bij een softwarebedrijf om vervolgens in 2007 te beginnen als advocaat bij IE/IT kantoor Gravendeel Advocaten. Per juni 2018 is zij werkzaam bij Deikwijs.

Tot haar werkgebied behoort het voeren van procedures bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) en het Europese Merken- en Modellenbureau (EUIPO).

Lidmaatschappen

  • Benelux Vereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM)
  • Vereniging Intellectuele Eigendom Proces Advocaten (VIEPA)