Douwe Linders Partner
T: 06 - 109 188 64

Douwe Linders is een echte procesadvocaat. Gedreven, scherp, strategisch sterk en een vechtersmentaliteit. Hij is gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht, met name het online auteursrecht, waarbinnen hij grote en principiële zaken heeft gevoerd. Daarnaast heeft hij unieke kennis van privacyrecht en informatiebeveiliging. Douwe excelleert onder hoge druk.

Douwe is zeer betrokken bij zijn zaken en cliënten. Naast een procesadvocaat is hij daardoor ook een betrouwbare partner voor de dagelijks opkomende juridische vragen en een waardevolle adviseur.

Hij begon zijn carrière bij SOLV, een gerenommeerd niche advocatenkantoor op het gebied van technologie, media en communicatie. Daarna stond hij aan de wieg van advocatenkantoor bureau Brandeis, dat zich volledig toelegt op de procespraktijk. Douwe is voorzitter van de geschillencommissie van NORMA en gastdocent aan de Universiteit Leiden.

Top_tier_firmsThe Legal 500 EMEA 2016 beveelt Douwe aan
als een ‘sharp litigator with a profound
knowledge of copyright

Enkele zaken

  • Douwe procedeerde met succes tegen de Staat der Nederlanden over thuiskopievergoedingen op digitale dragers.
  • Namens Blendle vocht hij tegen auteursrechtenorganisatie Pictoright een kort geding uit over licenties voor digitaal gebruik van persfoto’s.
  • In een kort geding tegen de Staat maakte Douwe zich namens alle Nederlandse burgers sterk voor het stemgeheim.
  • Hij was één van de advocaten van KPN in de eerste zaak over de zorgplicht van telecomproviders om persoonsgegevens te beveiligen.

Lidmaatschappen