Anton EkkerT:  06 – 437 753 35

Anton adviseert en procedeert over de juridische aspecten van ICT, met een sterke focus op het privacyrecht. Op strategisch niveau ondersteunt hij zijn cliënten bij het structureren van complexe en grootschalige gegevensverwerkingen. Anton is nauw betrokken bij actuele ontwikkelingen rondom online marketing, online profilering en de toepassing van kunstmatige intelligentie. Hij heeft een gedetailleerde kennis van het consumenten- en aansprakelijkheidsrecht.

Anton heeft specifieke deskundigheid op het gebied van eHealth, Zorg & ICT en elektronische gegevensuitwisseling in de zorg. Hij was lange tijd juridisch adviseur van het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (Nictiz). Daarnaast wordt hij ingeschakeld door innovatieve bedrijven in de eHealth-markt en partijen die zich bezig houden met statistisch en medisch wetenschappelijk onderzoek.

Anton verzorgt verschillende cursussen op het gebied van het privacyrecht en is een veelgevraagd spreker.

Voorafgaand aan zijn loopbaan in de advocatuur promoveerde Anton bij het Instituut voor Informatierecht (IViR) van de Universiteit van Amsterdam op de grondrechtelijke bescherming van anonieme communicatie.

Anton combineert een informele en pragmatische instelling met een scherp analytisch denkvermogen.

Enkele zaken

  • Namens de Woonbond voerde Anton een kort geding over de onrechtmatige verwerking van inkomensgegevens door de Belastingdienst ten behoeve van inkomensafhankelijke huurverhogingen.
  • Hij adviseerde Ahold over het opzetten van een webwinkel voor zakelijke klanten en over het AH bonuskaartprogramma, met name over privacy- en consumentenrechtelijke aspecten.
  • Anton stelde voor de KNMG, KNMP, de NVZ en een aantal andere koepelorganisaties een gedragscode op over elektronische uitwisseling van persoonsgegevens in de zorg.

Lidmaatschappen